שאלה: האם קיימים סיכונים בניתוח אף?
תשובה: כן, כמו בכל ניתוח פלסטי אחר גם ניתוח אף טומן בחובו מספר סיכונים וסיבוכים אפשריים כגון:
- זיהום- זיהומים הם סיכון הקיים כמעט בכל הליך כירורגי כזה או אחר וגם לאחר ניתוח אף, בכדי להימנע מזיהומים אלו סביר להניח כי הרופא ייתן לכם מרשם לכדורים אנטיביוטיים, כמו כן מומלץ בחום לשמור על היגיינה מרבית של האזור ושל הידיים (שמידי פעם נוגעות באזור).
- קשיי נשימה- בזמן ניתוח אף מסיר המנתח חלקי סחוס ועצמות מפנים האף, מצב זה עלול לגרום לחלקים אלו להתאחות בצורה עקומה אשר תחסום את מעברי האוויר של האף והתוצאה תהיה קושי נשימה.
- צלקות- ניתוח אף חיצוני הוא ניתוח בו החתכים מבוצעים בצורה חיצונית ולכן קיים סיכוי כלשהו שחתכים אלו יהפכו לצלקות, ניתוח זה מתרחש רק במקרים בהם ניתוח אף פנימי לא ניתן לביצוע.
- שטפי דם- לאחר ניתוח אף קיים סיכוי סביר כי שטפי דם יופיעו מתחת לעיניכם, תופעת לוואי זו נפוצה מאד ולרוב היא חולפת מעצמה לאחר מספר ימים.
לקריאה על סיכונים וסיבוכים נוספים לאחר ניתוח אף אנו מזמנים אתכם להיכנס על עמוד ניתוח אף סיכונים.
שאלה: במידה והניתוח לא הצליח האם יהיה ניתן לתקן את המעוות?
תשובה: כן, במידה וניתוח האף שביצעתם יכשל ואפכם יראה מעוות, יהיה ניתן לבצע ניתוח אף חוזר בו יבצע המנתח תיקון לניתוח הקודם ולעיתים גם יאלץ להשתיל סחוס מלאכותי, את ניתוח חוזר זה יהיה ניתן לבצע כחצי שנה לאחר הניתוח הכושל.
שאלה: מאיזה גיל ניתן לבצע ניתוח אף?
תשובה: ניתוח אף ניתן לביצוע לאחר שהמטופל/ת הגיעו לבגרות פיזית ואין כל חשש שהאף ימשיך לגדול אחרי הניתוח, את הבדיקה זו יוכל לבצע הרופא המנתח בפגישת הייעוץ הראשונה, לרוב נשים מגיעות לבגרות פיזית בגילאים 15-16 בעוד גברים בגילאים 17-18.
שאלה: לאחר כמה זמן ניתן להבחין בתוצאות הניתוח?
תשובה: בתוצאות הראשונות יהיה ניתן להבחין כאשר הנפיחות הראשונית תרד (בין שבועיים לחודש) אך את התוצאה הסופית יהיה ניתן לראות רק לאחר שכל הנפיחות תעלם וזה יקרה בטווח זמן של עד שנה מיום הניתוח.
שאלה: מהו ניתוח מחיצת אף?
תשובה: ניתוח זה בא לתת מענה עבור בעיות של מחיצת אף (הקיר שמפריד בין שתי תעלות האוויר באף) עקומה שגורמת לקושי נשימה או למראה אף עקום, בעת ניתוח זה יגרום המנתח לתעלות האף להיות פתוחות על ידי יישור מחיצה זו, לקריאה מורחבת יותר על נושא זה תוכלו לקרוא בעמוד ניתוח מחיצת אף!