הצמדת אוזניים הוא ניתוח פלסטי אשר מטרתו היא שיפור המראה הבולט של האוזניים על ידי הליך כירורגי פשוט למדי, במאמר זה נביא בפניכם את כל המידע על ניתוח זה כגון: כיצד מתבצע הניתוח, באיזו הרדמה משתמש המנתח, מהו תהליך ההחלמה, סיכונים, מי מתאים לניתוח שכזה ועוד..
כיצד מתבצע ניתוח הצמדת אוזניים?
ובכן בניתוח זה נהוג להשתמש בהרדמה מקומית בתוספת טשטוש עמוק ולא לעשות שימוש בהרדמה מלאה אלא אם כן המנותח יהיה ילד שהתנהגותו במהלך הניתוח עלולה להיות חסרת סובלנות ותזזיתית דבר אשר יקשה מאד על המנתח לעבוד ולכן במקרה זה השימוש בהרדמה מלאה תהיה לרוב הכרחית.
לאחר השפעת ההרדמה יחל המנתח בהליך הכירורגי בו יפעל להחלשת הסחוס על ידי הסרה חלקית שלו מאזור האפרכסת, לאחר פעולת ההסרה יתפור המנתח את העור באוזן כדי לעצב אותה מחדש.
בסיומו של הניתוח האזור יחבש על ידי הצוות הרפואי כאשר התחבושת תיכרך סביב ראשו של המטופל מספר פעמים ובעצם כך תבטיח גם את קיבועם של האוזניים.
משך זמן הניתוח אורך לרוב בין שעה לשעתיים וברוב המקרים ישוחרר המנותח עוד באותו היום אל ביתו (כמובן שהשחרור מותנה בבדיקה יסודית ואישור של הרופא המנתח)
תהליך ההחלמה לאחר ניתוח הצמדת אוזניים
לאחר ניתוח זה לרוב ישוחרר המטופל לביתו עוד באותו היום, את התחבושות שמקבעות את האוזניים יש לחבוש בין 4-5 ימים וההסרה תהיה על ידי הרופא המנתח בעת ביקור שיגרתי שלאחר הניתוח.
למידע מלא בנושא ההחלמה שלאחר ניתוח הצמדת אוזניים כגון: זמן החלמה משוער, מגבלות שיהיו עליכם בזמן ההחלמה, ימי מחלה, כאבים, תוצאות סופיות ועוד.. כנסו לעמוד הצמדת אוזניים החלמה וקראו!
סיכונים ותופעות לוואי במהלך ניתוח הצמדת אוזניים
כמו בניתוחים פלסטיים אחרים גם ניתוח הצמדת אוזניים טומן בחובו מספר סיכונים וסיבוכים שעלולים לצוץ ברגע הניתוח או לאחריו. בניתוח זה הסיבוכים העלולים להופיע מחולקים לשניים כאשר חלק אחד שייך לסיכונים רפואיים העלולים לצוץ והחלק השני לפגמים אסתטיים.
למידע מלא על הסיכונים ותופעות הלוואי לאחר ניתוח זה כגון: חוסר סימטריה לאחר הניתוח, זיהומים, צלקות, שטפי דם המצריכים פעולה כירורגית, חזרה של האפרכסת למקומה ועוד.. אנו מזמינים אתכם להיכנס לעמוד ניתוח הצמדת אוזניים סיכונים ולקרוא!
מי מתאים לניתוח זה?
ניתוח זה מתאים עבור כל גבר, אישה וילד (מעל גיל 6) אשר סובלים מתופעה של אוזניים בולטות החוצה מהראש ומעוניינים לתקן את המעוות על ידי הליך כירורגי זריז. כמובן שבזמן פגישת הייעוץ עם הרופא עליכם לספר את כל עברכם הרפואי בכדי שבמידה ואתם סובלים ממצב רפואי אשר יסכן אתכם הרופא יוכל להקטין את הסיכון או לחילופין לבטל את מועמדותכם לניתוח.