בניתוח הגדלת חזה יבצע המנתח חתכים עמוקים דרכם יחדיר את שתלי הסיליקון אל מתחת לשדיים בכדי להעניק נפח ועיצוב חדש, לאחר תהליך זה קיימים מספר סיכונים ותופעות לוואי אשר עלולים להופיע כגון: צלקות, התקשות השד, פגיעה בעצבים וכ”ו… אך הבולט והנפוץ ביותר מבין כל אלו הוא הסיכון להתפרצותו של זיהום באזור הניתוח, רוצים לדעת מדוע ומה ניתן לעשות במצב שכזה?
בעמוד זה נסביר על הסיכון שבזיהום לאחר ניתוח הגדלת חזה, למה הוא מופיע, מהם התסמינים לזיהום שכזה, כיצד ניתן לצמצם את הסיכוי ואיך מתמודדים עם זיהום שכבר פרץ לאחר הניתוח, כמו כן תוכלו לקבל מאתנו הצעת מחיר אטרקטיבית במיוחד לניתוח הגדלת חזה אצל טובי המנתחים אשר עובדים עמנו.
מהי בכלל תופעת הזיהום ולמה היא מתפרצת בגופנו לאחר הניתוח?
זיהומים הם סכנה הקיימת לאחר כל הליך כירורגי או פציעה שגורמת לחתכים, הזיהום בדרך כלל יופיע מספר ימים עד כדי כמה שבועות מזמן הניתוח ויגרום לתחושות לא נעימות כגון: חום, כאבים, נפיחות ואדמומיות, גירודים, מוגלה באזור ובמידה ולא מטפלים בזמן אפילו תופעות לוואי חמורות ומסוכנות יותר.
לרוב תופעה זו נגרמת כתוצאה של חוסר היגיינה בזמן הניתוח (שימוש בכלים לא סטריליים וכ”ו) או בזמן ההחלמה, ברוב המקרים הסיבה לזיהום מוטלת דווקא על המטופלת כאשר היא איננה מקפידה על הוראותיו של הרופא וההיגיינה בעת ההחלמה, בהמשך נסביר כיצד ניתן לצמצם את הסיכונים ומהי בכלל שמירה על היגיינה.
כיצד נדע שהופיע בגופנו זיהום?
ובכן התסמינים להופעתם של זיהומים לא תמיד זהים ועלולים להופיע במגוון סימנים ומחושים שונים אך הנפוצים שבין התסמינים הם: הופעת חום, כאבים עזים באזור, גירודים, אדמומיות ונפיחות, מוגלה היוצאת מהחתכים ועוד…. חשוב מאד לציין כי ברגע שאתם חשים כל הרגשה שונה מהרו וקבלו אבחון רפואי בכדי להקדים את הטיפול במידה וזהו אכן זיהום.
כיצד ניתן לצמצם את הסיכונים להופעתם של זיהומים?
לאחר ניתוח הגדלת חזה סביר מאד להניח כי תקבלו מהרופא המנתח מרשם לאנטיביוטיקה אותה תצטרכו לקחת במינונים ובטווחי הזמן שהרופא הכתיב לכם, נטילת תרופה זו אמורה להיות מכת מנע להופעתם של זיהומים ובדרך כלל היא אכן עושה את העבודה, עליכם להקפיד ולשמור על נטילת התרופה מבלי לפספס אף פעם ומבלי למשוך את טווח הזמן בין פעם לפעם.
מלבד זאת בזמן ההחלמה שמרו על הוראות הרופא, הקפידו על המנוחה שהוא המליץ עליה, הקפידו על החלפת התחבושות בזמן והקפידו על היגיינה מרבית של האזור, הכי חשוב הוא לזכור כי בטרם אתם נוגעים בחתכים בכדי להחליף תחבושת או בכדי לנקות את האזור יש לשטוף את ידיכם היטב עם סבון ( למשך 30 שניות לפחות ואף יותר ) מתחת למים זורמים ובכך לנטרל חיידקים ולכלוך שקיימים על הידיים ועלולים לגרום לזיהום ברגע שהם באים במגע עם הפצע.